PortfolioBrullende beer

Brullende beer

Beschrijving

Ik heb een hele poos een blog bijgehouden. Hierop schreef ik over mijn bestaan als illustrator. Inmiddels ben ik een stuk minder actief met mijn blog. Maar deel ik nog steeds graag de teksten die ik ooit schreef. Hieronder lees je blogpost die ik schreef op 25 januari 2016 en die toepasselijk is voor deze illustratie.

Vandaag schrijf ik een blog over sokken, laarsjes en schoenen. Dat is namelijk wat je veel ziet in mijn illustraties: dieren met sokken, laarsjes of schoenen. Wat natuurlijk niet echt gebruikelijk is, maar wel heel erg gezellig.

Als ik met mijn tekeningen een dag bij een evenement of markt aanwezig ben is het de meest gehoorde opmerking van mensen die mijn tekeningen komen bewonderen… ‘Oh ze hebben schoenen aan!’ Je verwacht meteen de vraag waarom ze dan schoenen aan hebben maar gelukkig komt die vraag nooit. Ik weet het namelijk zelf ook niet; is het omdat mijn dieren eigenlijk mensen zijn? Omdat ze geen kou mogen vatten? Of misschien wel omdat ik voeten niet mooi vind… Heel veel redenen te bedenken waarom de dieren dus schoenen hebben.

Ik deed het al toen ik klein was; als ik in mijn tekenboeken van vroeger kijk zie ik dieren met jurken en schoenen, dus ja, misschien hoort het gewoon zo te zijn. Nu klinkt het wel een beetje alsof de tekeningen mij overkomen en ik ze niet zelf bedenk, maar dat is niet waar! Voor de rest denk ik heel goed na over ieder streepje, kleurtje en patroontje dat ik in mijn tekening verwerk. De schoenen, sokken en laarsjes neem ik voor lief.

Ze zijn er altijd. En hoe diep ik ook nadenk over de vraag waarom, dat maakt niet uit ze zijn er gewoon.

‹ Terug naar het overzicht