PortfolioDoorleefboek

Het Doorleefboek

Esther met het doorleefboek

2018

Het Doorleefboek is een van mijn favoriete samenwerkingen geweest. Het begon allemaal in een koffiecafé bij mij om de hoek, waar mijn kennis Ellen Dreezens mij vol enthousiasme vertelde dat ze graag een boek wilde schrijven en dat ze mij als illustrator wilde. Dat leek me ontzettend leuk! Welke illustrator wil nou geen boek vol met eigen werk.

Ellen is werkzaam als rouwcoach en het Doorleefboek zou een verlengstuk worden van haar werk, een extra hulpmiddel bij verwerking van rouw voor kinderen. Het idee van het doorleefboek was geboren.

Na een periode van crowdfunding en lobbyen wist Ellen de financiering en uitgifte van het boek rond te krijgen en konden we aan de slag! Toen startte het werk voor mij. Ik ging vijf werelden creëren waarin de hoofdpersonages hun weg probeerden te vinden in hun rouwproces. Voor elk personage een andere vorm en/of beleving van rouw. Aan mij de taak om het allemaal sprekend op papier te krijgen.

Gelukkig hoefde ik dat niet alleen te doen. Michelle Haak van Miesart toverde mijn tekeningen om in kleine wereldjes waarbij de tekst en opdrachten (geschreven door Ellen en Cecile Wijne-Kroon) samen kwamen.

Het Doorleefboek was voor mij een heel leuk project om te doen. Het was het eerste project waarbij ik met zoveel mensen samen werkte maar ook mijn illustraties op zoveel verschillende uitingen te zien zouden zijn! Na een feestelijke boekpresentatie is het Doorleefboek verkrijgbaar via de website en via diverse boekwinkels en webshops.

Als je meer over het Doorleefboek wilt lezen, bekijk eens de website!

‹ Terug naar het overzicht

Doorleefboek promotiemateriaal
Doorleefboek promotiemateriaal
Een pagina van het doorleefboek
Een pagina van het doorleefboek